oroszforditas.hu     Венгерский перевод: перевод с русского на венгерский, с венгерского на русский    Russian to Hungarian & Hungarian to Russian translation, that is Russian-Hungarian & Hungarian-Russian translation     (1) 242-1797, (30) 576-1976, info@oroszforditas.hu      Vissza az orosz fordítás főoldalra

Kiút a válságból?

A környező világ folyamatosan változik, s mi gyakran a legnyilvánvalóbb dolgokat is csak azután vesszük észre, amikor már az tömeges jelenség. Extraprofit pedig csak a legfrissebbeknek jár. Azért született ez az oldal, hogy Önnek is jusson még ebből az extraprofitból!

Hatalmas tőke-átcsoportosítás Európából a volt szovjet, kőolaj- és földgáztermelő országokba

Gondoljunk csak bele, hogy napjainkban mekkora tőke-átcsoportosítás zajlik az egyre magasabb energiaárak következtében! Ezt kellene kihasználni! A lányaink „Dubajozásával” tele van a bulvársajtó. Ez azonban csak az egyik irány. A másik: a klasszikus európai országokból az oroszul beszélő szovjet utódállamok egy részébe áramló óriási mennyiségű pénz. Melyek is ezek az országok? Oroszország, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Türkmenisztán. Ezek közül az első három az, amely igazán vonzó lehet a külföldi cégek számára.

Látszik a gazdagság

A pénzbőségnek pedig már ma is látványos eredményei vannak. Csak pillantson rá honlapunk orosz vonatkozású linkgyűjteményében a „Lenyomja Budapestet Kazahsztán fővárosa?” című cikkre. A vadonatúj, világhírű tervezők által megálmodott épületeken süt, hogy ott tengernyi pénz van!

Óriási infrastrukturális fejlesztések

S gondoljuk csak át, hogy ezek az országok mibe is fektethetik a hirtelen nyakukba szakadt pénzüket? Minden országban a döntéshozók elsősorban a saját érdekeik szerint fektetnek be. S mi az, ami ott hiánycikk? Az infrastruktúra! Ezért például Azerbajdzsánban, a fővárosból, Bakuból már kb. 50 km hosszan minden irányban csúcsminőségű, vadonatúj autósztrádákon száguldhatunk, s a további szakaszok is tömegesen épülnek. Ezekben az országokban megfigyelhető az egészségügy robbanásszerű fejlesztése. Új kórházak, szuper diagnosztikai központok hálózata épül ki. S hogyan hasznosul mindez a döntéshozók számára? Nem elég az, hogy akármilyen autócsodát képesek megvenni, autósztrádák kellenek, hogy gyorsabban tudjanak közlekedni. Nem elég az, hogy gazdagok lettek, azt sokáig szeretnék élvezni, s a világszínvonalú egészségügy révén ők is, családostul kiváló ellátásban részesülnek.

Ötletek

A sajtóból olvashatunk az OTP látványos oroszországi terjeszkedéséről, Demján pedig hatalmas bevásárlóközpontokat épít Szentpétervártól Moszkván át az Ural hegységig. A Richter termékeinek is jelentős része ezeken a piacokon fogy el.
  • Van valamilyen konkrét tudása, tapasztalata?
  • Cége mivel foglalkozik?
  • Nincs Magyarországon fizetőképes kereslet a szolgáltatására, termékére?
Gondolja át, s kíséreljen meg betörni az oroszul beszélő, látványosan gazdagodó keleti piacra! Csupán ötletként néhány terület: koncertek, fellépések, turnék szervezése, építőipar (lakások, iskolák, óvodák, bölcsődék, kórházak, ifjúsági központok építése), vízművek, szemétégetők telepítése, csúcstechnikás egészségügyi szűrő- és diagnosztikai állomások telepítése, táplálék-kiegészítők, üdítőitalok forgalmazása, utazásszervezés Magyarországra (2010-ben 2,5 millió orosz turista látogatott el Törökországba, 2 millió pedig Egyiptomba), illetve egzotikus vadászat-horgászat szervezése a volt szovjet utódállamok területére (az európai gazdag rétegre alapozva), gyógyászati- és táplálék-kiegészítők, bútorok, gépek, műszerek exportja, akár harmadik országként is (tehát például Franciaországból megrendelem és Oroszországban adom el), az egyes országokra érvényes licencek, know-how-k értékesítése, élelmiszer- (például élő- és feldolgozott húsáruk és vegyiáru-export (például a gyógyhatású cikkek exportja).
Javasolt kapcsolódó cikkek:

Orosz fordítás árak

Fordítóiroda vagy egyéni fordító? – ez itt a kérdés

Az aranykapun túl – orosz szemmel