oroszforditas.hu     Венгерский перевод: перевод с русского на венгерский, с венгерского на русский    Russian to Hungarian & Hungarian to Russian translation, that is Russian-Hungarian & Hungarian-Russian translation    Vissza a főoldalra
A Moszkva folyó partja - ahol a magas lakásárak miatt kevés fordító lakik Moszkva

Oroszországi utazások


Napjainkban már inkább kalandos utazásokra vágyunk, ahol maradandó, sőt életre szóló élményekhez juthatunk. Oroszország egy ilyen, hazánkból érkezve valóban egzotikus célpont lehet. Az alábbiakban áttekintünk néhány ötletet.
Szentpétervár egzotikumai

Oroszország kulturális fővárosa, négy millió lakossal. A nagy Péter alapította cári főváros. Ehhez méltóan paloták tömege, elegancia, pompa mindenütt. Az észak Velecéje - szokták mondani. Mivel hajdanán itt mocsár volt, az építkezéshez először csatornázni kellett a mocsaras talaj kiszárításához. Az építők tízezrei haltak meg a rendkívüli körülmények, a nehéz fizikai munka és a zord időjárási viszonyok között. Amit viszont megépítettek, az máig megmaradt. S a csatornákon ma zajlik az élet. Kiránduló hajók úsznak rajtuk, s csodálhatjuk a két oldalt sorakozó pompás palotákat, a csatornákon átívelő gyönyörű hidak százait. A Fontánka nevű csatorna a főútvonal. A Néva és a Fontánka partján tekinthetjük meg a szintén Nagy Péter által alapított nyári kertet. A gyönyörű park mellett itt rengeteg szobrot találunk. Érdemes megtekinteni az alkotóik neveit és a születésük évszámait: olasz szobrászok alkotásai, s minden szobor az 1700 és az 1710-es évek közé datálódik. A címben egzotikus utazást ígértünk a magyar világjáróknak. Tud-e valaki említeni Magyarországon az 1700-as évek elejéről származó köztéri szobrot?

S ha már az egzotikumoknál járunk, akkor Szentpétervárra lehetőleg május vége és július eleje között utazzunk, azaz a fehér éjszakák idején. Ebben az időszakban gyakorlatilag 24 órán keresztül világos van (decemberben meg van ám a böjtje - ekkor 24 órán kersztül szintem mindig éjszaka van!). Fehér éjszakák, tavasz, szerelem...

Tavasz és Szentpétervár - ideális kombináció az egzotikus utazásra vágyóknak.
Ha június - akkor atomjégtörővel irány az Északi sark

A Murmanszk kikötőjéből induló hajóval közelítjük meg a sarkot. Közben lehetőségünk nyílik helkopteres utazásokra és csónakos kirándulásokra is. Közelről megcsodálhatjuk a vadon élő rozmárokat és fókákat, esetleg a jegesmedvéket is. Egy hét utazás után érkezünk meg a 90. szélességi kör fölé, azaz az Északi sarkra, ahol a hajó kiköt. A program: saslik-sütés és fakultatív fürdés a garantáltan nulla fok közeli sarki vízben. Amennyiben ezt valaki túl hidegnek találja, a hajón is van úszómedence és szauna is.

A kéthetes hajóút forintban is fizethető, 2017-ben 8,1 millió forintba kerül egy jegy.


S ha az olvasgatás után arra lett kíváncsi, hogy az orosz fordítóink milyen áron dolgoznak, kattintson az orosz fordítási árainkra!